Jak se doma dají vyrobit znamenité jogurty, zdravé sýry a kefíry?

Chutný domácí jogurt. Chutné domácí sýry. Výtečné dobrůtky z lokálních trhů zabraly místo prefabrikátům z prodejních řetězců. Dají se tyto lahůdky udělat doma? Bulgaricus poskytuje recepty na zhotovení daných výrobků a spoustu jiných, které si doma udělá každá šikovná kuchařka, rovněž i zavedená mlékárna se zaměřením na objemnější produkci mlékárenského zboží dle tradičních návodů a materiálů. Vyzkoušejte kefíry, výtečné jogurty, nejlepší sýry s obsahem bulharské smetanové a sýrařské kultury a jiné už vám tolik chutnat tu nebudou.

K výrobě domácího sýru potřebujete chlorid vápenatý a syřidlo na výrobu sýrů. Pro lepší sýřitelnost a výtěžnost mléka je důležitou surovinou chlorid vápenatý. Navíc tento produkt výborně zastoupí absentující kalcium, jenž uniká při pasterizaci mléka. Za sníženou srážlivostí mléka stojí nízké množství vápníku. Pro kvalitní srážení mléka je potřeba dodávat syřidlo, a to jak živočišné syřidlo na výrobu sýrů, rostlinné nebo mikrobiální. V internetovém obchodě Bulgaricus se dají sehnat nutné suroviny.

E-shopem avizované mlékárenské kultury jsou optimální pro domácí jogurt, dobrý čerstvý sýr, zakysanou smetanu, vynikající kefír, bio acidofilní mléko a bio raženky. Avizovaná kefírová kultura je samozřejmě vhodná k výrobě domácího kefíru, sýrařská kultura z Bulharska je potřebná pro výrobu sýru, smetanová kultura je dobrá pro tvaroh a pro zakysanou smetanu, pro udělání domácího jogurtu je třeba bulharská jogurtová kultura. Nabídka internetové prodejny zahrnuje všechny potřebné suroviny. V prodejně se nacházejí probiotika po antibiotikách na střeva, jež se zasluhují o potřebnou obnovu střevní rovnováhy, avšak i celého těla. Ví se, že zničená střevní mikroflóra může stát za mnohými onemocněními. Uvedená probiotika pomáhají obnově střevní mikroflóry a celého organismu u dětí, stejně tak u žen i u mužů všech věkových kategorií.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *